Afvoer ontkalken

Urinesteen is één van de meest voorkomende oorzaken van een verstopte afvoer in uw toilet of wc. Laat uw afvoer ontkalken en urinesteen verwijderen door een expert. Reken op Doens & Zonen.

Als de afvoer van uw toilet verstopt zit is dit dus vaak het gevolg van een ophoping urinesteen in de afvoerleidingen. Een langdurige ophoping van urinesteen en kalk zorgt voor een volledige verstopping van uw afvoerleidingen.

De signalen van een verstopping door urinesteen zijn vrij duidelijk. Vaak vormt zich een vuil laagje aanslag in de bodem van de wc-pot. Ook een stinkende urinegeur kan duiden op een verstopping door urinesteen. Wacht niet te lang, schakel een expert in om uw afvoer te ontkalken en de urinesteen te verwijderen.

Urinesteen verwijderen en afvoer ontkalken

Urinesteen en kalkaanslag komen bij elk toilet voor. We zien ze vaak bij openbare toiletten en urinoirs, maar ook het toilet bij u thuis kan er last van hebben. Vaak merkt u het ook pas op als het reeds te laat is. Het is daarom belangrijk om de afvoer af en toe te laten ontkalken.

In vele gevallen is de afvoer echter al te zeer verkalkt en moet u urinesteen laten verwijderen. Dan schakelt u best een vakman als Doens & Zonen in om deze klus tot een goed einde te brengen. Als u zelf urinesteen probeert te verwijderen uit uw toilet is loopt u onnodige risico’s op verdere beschadiging van de afvoerleidingen.

Urinesteen uit de afvoerleidingen en de wc verwijderen is dus werk voor een professional. Wij doen dit met behulp van een kalkfrees en hogedruk. Zo maakt u de afvoerleidingen weer gezond en hoeft u zich geen zorgen meer te maken.

Do’s en don’ts voor het verwijderen van urinesteen

Do’s:

  • Ophoping van vuil in de sifon? Laat deze dan loskoppelen en schoonmaken
  • Laat de buizen reinigen met een ontstoppingsveer. Die schraapt het vuil van de buizen los zodat het weggespoeld kan worden
  • Reken op een expert. Een ontstoppingsdienst lost het probleem in een mum van tijd op!

Don’ts:

  • Een toilet met spaarknop is handig om het waterverbruik te minimaliseren, maar hierdoor blijft er wel meer vuil achter in het toilet
  • Chloor doodt de bacteriën in de wc pot, maar doet niets tegen urinesteen of kalkaanslag
  • Azijn werkt wél tegen gewone kalksteen, maar is niet sterk genoeg om urinesteen te verwijderen

Vragen over het verwijderen van urinesteen en ontkalken van de afvoer? Neem vrijblijvend contact op met Doens & Zonen.

Contacteer onze ontstoppingsdienst voor uw regio

Toilet ontkalken

Afvoer ontkalken of Urinesteen verwijderen?

Reken op een vakman!