Hoe herken je een betrouwbare ontstoppingsdienst?

Een verstopping in uw sanitaire leidingen zorgt al snel voor heel wat problemen. Denk aan onaangename geurtjes, wateroverlast of zelfs schade aan uw sanitair systeem. Daarom wilt u bij eventuele problemen zo snel mogelijk geholpen worden. Maar vooral: u wilt dat het probleem effectief opgelost wordt zonder een torenhoge rekening tot gevolg.

Jammer genoeg bestaan er tal van onbetrouwbare ontstoppingsdiensten die maar al te graag van uw problemen profiteren. Een betrouwbare ontstoppingsdienst herkennen? We geven u alvast enkele handige tips om de juiste keuze te maken.

Dringend hulp nodig? Contacteer ons gerust. Wij staan 24/7 voor u klaar. Bij ons kan u rekenen op een goede ‘afloop’!
0476 93 58 76
contact@doensenzonen.be

Een betrouwbare ontstoppingsdienst is 7 op 7 bereikbaar

Sanitaire problemen nemen jammer genoeg geen vrijaf tijdens het weekend of ’s nachts. Ze kunnen op eender welk moment, vaak zonder enige waarschuwing. Een betrouwbare ontstoppingsdienst is dan ook 7 dagen op 7 bereikbaar om u te helpen. Een dienst die pas volgende maand tijd heeft om u te helpen? Zoek snel verder!

Controleer de reviews van de ontstoppingsdienst

Elk bedrijf kan zichzelf verkopen, wat écht telt zijn reviews van voorgaande klanten. Uiteraard is het niet altijd mogelijk om voor iedereen goed te doen. Maar ook daarvoor zijn reviews een betrouwbare bron. Zijn er slechte reviews? Controleer dan het antwoord van de ontstoppingsdienst. Blijven ze professioneel? Dan zit je juist.
Een voorbeeldje van hoe het wel moet:


En ja, ook wij moeten soms een klant teleurstellen, maar dit wordt professioneel en vakkundig opgelost. Klantentevredenheid is voor ons écht prioriteit.

Hebt u nog vragen over het ontstoppen van uw gootsteen?

Contacteer onze ontstoppingsdienst voor uw regio

Gebruik van professioneel materiaal

Staat er een ontstoppingsdienst bij u voor de deur met enkel pen en papier? Komen ze aangereden in een personenwagen zonder reclame en hebben ze geen professioneel materiaal bij? Sluit de deur dan maar al snel weer. Voor een vakkundige analyse is professionele apparatuur bijna altijd vereist. Denk aan een camera inspectie of rookdetectie.

Transparante en gedetailleerde offerte

Voor u de werken laat uitvoeren, vraagt u best altijd een offerte. Zo weet u op voorhand waaraan u zich mag verwachten. Deze offerte is best zo gedetailleerd mogelijk. Dus niet gewoon ‘ontstopping toilet’. Een eerlijke ontstoppingsdienst waarschuwt u op voorhand als de prijs dreigt af te wijken van de offerte, bijvoorbeeld als er bijkomende problemen ontdekt worden. Tijdens weekends en feestdagen is het logisch dat de prijs hoger ligt dan door de werkweek.
Is de offerte niet helemaal duidelijk? Stel dan gerust vragen. Een betrouwbare ontstoppingsdienst beantwoord uw vragen klaar en duidelijk.

Telefonisch contact moet professioneel verlopen

Voor snelle hulp neemt u waarschijnlijk telefonisch contact op met het bedrijf waarmee u in zee wilt gaan. Dit is de eerste controle op betrouwbaarheid. Wordt u vriendelijk en snel verder geholpen? Communiceren ze eerlijk over de mogelijke kosten om iemand tot bij u te sturen? Denken ze meteen mee na over een oplossing? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over hun vakkundige service.

Bekijk de website

Grotere bedrijven hebben vaak een website. Ziet de website er professioneel uit? Delen ze voldoende informatie? Staat er een btw-nummer op de website? Zijn er verschillende contactmogelijkheden? Dit is vaak een eerste indicatie dat het bedrijf professioneel en bekwaam te werk gaat. Een betrouwbare ontstoppingsdienst biedt vaak zelfs ontstoppingstips aan om het probleem zelf op te lossen.

Vraag naar de garantietermijn

Een laatste belangrijke factor is de garantietermijn. Vraag altijd na of u garantie krijgt op het geleverde werkt. Zo heeft u meer gemoedsrust, mocht het probleem binnen een bepaalde periode terugkeren.
Door deze stappen te volgen, vergroot u de kans om een betrouwbare ontstoppingsdienst te vinden die het probleem effectief en professioneel aanpakt.