Verstopte afvoer laten ontstoppen

Een verstopte afvoer is niet bepaald een uitzonderlijk probleem. Dagdagelijks ontstoppen we een heleboel afvoerbuizen en leidingen. De afgelopen 20 jaar is onze ontstoppingsdienst uitgegroeid tot de referentie voor het ontstoppen van afvoerbuizen en leidingen in de provincies Oost- en West-Vlaanderen.

Oorzaken van een verstopte afvoer

Er zijn een heleboel zaken die aan de oorsprong van uw verstopte afvoer kunnen liggen. We geven u graag enkele tips om een verstopte afvoer te vermijden in de toekomst.

Kijk uit met wat u doorspoelt

Er zijn bepaalde producten die u best niet doorspoelt. Vetresten, chemische resten, tampons, mondkapjes, vochtige doekjes en dergelijke blijven achter in uw afvoerleidingen en zorgen uiteindelijk voor een verstopping.

Structurele gebreken

Ook structurele gebreken kunnen aan de oorzaak van uw verstopte afvoer liggen. In sommige gevallen groeien boomwortels in de afvoerbuizen waardoor ze verstopt raken. Boomwortels groeien door kleine openingen in de mof van de afvoerbuis of via het metselwerk van de inspectieputten.

Verkeerde installatie

In sommige woningen vinden we afvoerbuizen die verkeerd geïnstalleerd werden. Een te kleine diameter of foutieve aansluiting kunnen er voor zorgen dat uw afvoerleidingen uiteindelijk verstopt komen te zitten, met alle gevolgen van dien.

Zelf proberen te ontstoppen?

Bekijk onze handige doe-het-zelf-tips om verstoppingen op te lossen.

  • Gootsteen ontstoppen

  • Lavabo ontstoppen

  • WC ontstoppen

Afvoerbuizen en leidingen ontstoppen met Doens en Zonen

Het ontstoppen van afvoerbuizen en leidingen is niet voor niets een job voor een vakman. Jarenlange ervaring en diepgaande expertise laten ons toe u steeds een efficiënte oplossing te bieden voor het ontstoppen van uw afvoerbuizen en leidingen. We beschikken over professionele inspectie camera’s waarmee we uw afvoernet in kaart brengen en de precieze oorzaak van de verstopping achterhalen. Zo vermijdt u extra kosten voor het ontstoppen van uw leidingen.

Heeft u nog vragen voor onze ontstoppingsdienst?

Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

    Doens en Zonen
    4.9 Sterren - Gebaseerd op 194 reviews