Urinesteen verwijderen

Bij hardnekkige verstoppingen in uw WC rekent u best op een vakman. Vertrouw op Doens en zonen om urinesteen te verwijderen uit de leidingen van uw toilet.

Heeft u last van een toiletafvoer die steeds opnieuw verstopt? Zelfs nadat de buizen uitgespoten zijn met een rioolrat. Bij dit soort hardnekkige verstoppingen mag u er vanuit gaan dat de afvoerbuis verkalkt is met urinesteen. Urinesteen is namelijk niet simpelweg te verwijderen met een standaard rioolslang. Omdat het achtergebleven urinesteen een ruw oppervlak heeft, zal WC papier niet meer door de afvoer glijden, met verstoppingen tot gevolg.

Urinesteen in uw leidingen – de oorzaken

Door urinesteen niet tijdig te verwijderen hoopt het op in uw leidingen. Wanneer u niet tijdig ingrijpt, kan de dikte van de laag urinesteen zelfs meer dan de helft van de diameter van de afvoerbuis blokkeren. In uw leidingen hecht urinesteen zich makkelijker vast wanneer er onvoldoende waterspoeling is of wanneer de hellingsgraad van de afvoerbuis te klein is.

Urinesteen in uw leidingen – de oplossing

Doens en zonen beschikt over professioneel gereedschap om urinesteen uit uw leidingen te verwijderen. We gebruiken een gespecialiseerde excentrisch draaiende en vibrerende frees die de kalk verbrijzelt en wegspuit. Vooraleer we starten met het uitfrezen van het urinesteen, voeren we een grondige camera inspectie uit om een diagnose te stellen. Na het frezen herhalen we het cameraonderzoek om er zeker van te zijn dat de buis weer mooi glad is zodat er geen verstoppingen meer kunnen ontstaan.

Hardnekkige urinesteen laten verwijderen door een vakman

Als u op zoek bent naar een ervaren vakman om hardnekkige urinesteen te verwijderen uit de leidingen van uw toilet, bent u bij Doens en zonen steeds aan het juiste adres. Doens en zonen staat bekend als de referentie voor het verwijderen van urinesteen in Oost- en West-Vlaanderen en dat ondertussen al meer dan 20 jaar.

Urinesteen uitfrezen

Hebt u nog vragen over urinesteen verwijderen?

Contacteer onze ontstoppingsdienst voor uw regio