Heeft u last van een toiletafvoer die steeds opnieuw verstopt? Zelfs nadat de buizen uitgespoten zijn met een rioolrat? Bij dit soort hardnekkige verstoppingen mag u er vanuit gaan dat de afvoerbuis verkalkt is met urinesteen. Urinesteen is namelijk niet simpelweg te verwijderen met een standaard rioolslang. Omdat de achtergebleven urinesteen een ruw oppervlak heeft, zal wc-papier niet meer door de afvoer glijden, met verstoppingen tot gevolg.

Urinesteen in uw leidingen – de oorzaken

Door urinesteen niet tijdig te verwijderen hoopt het op in uw leidingen. Wanneer u niet tijdig ingrijpt, kan de laag urinesteen zo dik worden dat die zelfs meer dan de helft van de diameter van de afvoerbuis blokkeert. In uw leidingen hecht urinesteen zich makkelijker vast wanneer er onvoldoende waterspoeling is of wanneer de hellingsgraad van de afvoerbuis te klein is.

Urinesteen in uw leidingen – de oplossing

Doens en Zonen beschikt over professioneel gereedschap om urinesteen uit uw leidingen te verwijderen. We gebruiken een gespecialiseerde excentrisch draaiende en vibrerende frees die de kalk verbrijzelt en wegspuit. Vooraleer we starten met het uitfrezen van de urinesteen, voeren we een grondige camera inspectie uit om een diagnose te stellen. Na het frezen herhalen we het cameraonderzoek om er zeker van te zijn dat de buis weer mooi glad is, zodat er geen verstoppingen meer kunnen ontstaan.

Hardnekkige urinesteen laten verwijderen door een vakman

Als u op zoek bent naar een ervaren vakman om hardnekkige urinesteen te verwijderen uit de leidingen van uw toilet, bent u bij Doens en Zonen steeds aan het juiste adres. Doens en Zonen staat bekend als de referentie voor het verwijderen van urinesteen in Oost- en West-Vlaanderen en dat ondertussen al meer dan 20 jaar.

Heeft u nog vragen voor onze ontstoppingsdienst?

Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

    Doens en Zonen
    4.9 Sterren - Gebaseerd op 194 reviews