Wortelgroei in riolering verwijderen

Heeft u last van wortelgroei in de riolering? Laat de vakmensen van Doens en zonen de boomwortels in uw riool verwijderen.

Heeft u steeds terugkerende verstoppingen in de rioolbuis? Dan bestaat de kans dat er boomwortels in de riool gegroeid zijn. Bij woningen met veel beplanting zien we regelmatig wortelgroei in de riolering. Zeker wanneer de woning ligt in een gebied dat vooral bestaat uit zandgrond.

Wortelgroei in de riolering – de oorzaken

Omdat er water doorheen rioolbuizen stroomt, oefenen ze een grote aantrekkingskracht uit op de wortels in hun directe omgeving. Wortels groeien namelijk steeds in de richting van water.

Via kleine openingen in de mof van de buis en via het metselwerk van de inspectieputten groeien er haarwortels in het afvoernet. Op termijn ontstaat er een net van wortels in de afvoer waar bijvoorbeeld toiletpapier en ander vuil blijft hangen, met verstoppingen tot gevolg.

Wortelgroei in riolering laten verwijderen

Als u de wortelgroei in uw riolering wilt laten verwijderen, rekent u best op een vakman. Het uitfrezen van wortels is dan ook een job voor een specialist. Doens en zonen beschikt over een frees die door middel van roterende kettingen door de haarwortels heen freest. Om er zeker van te zijn dat de wortelgroei volledig uit uw riolering verwijderd is, zullen we na de werken een grondige camera inspectie uitvoeren. Enkel zo bent u er zeker van dat u verlost bent van de terugkerende verstoppingen.

Boomwortels in afvoerbuis

Heeft u wortels in uw rioolbuis?

Contacteer onze ontstoppingsdienst voor uw regio