Om een gootsteen op een efficiënte manier te ontstoppen zijn professioneel materiaal en een deskundig oog onmisbaar. Vertrouw op de jarenlange ervaring van Doens en zonen om de verstopping in uw keukenafvoer opnieuw vrij te maken.

Verstopte gootsteen – de oorzaken

Verstoppingen van een keukenafvoer of gootsteen komen vrij veel voor. Eigenlijk is een verstopping in uw gootsteen bijna onvermijdbaar. Dit komt vooral omdat er altijd een hoeveelheid zeep of vetresten in de afvoer terecht komen. Deze zeep en vetresten hechten zich vast aan de buiswand. Na verloop van tijd slibt uw keukenafvoer dicht en zit u met een verstopping.

Vaak horen we dan ‘Help, mijn wasbak zit verstop!’, maar in realiteit gaat het meestal niet om een “prop” in keukenafvoer maar eerder om afzetting van zeep en vet die zich over de volledige lengte van de afvoerbuis heeft gevormd. Dit verklaart ook meteen waarom verstoppingen in de afvoer van een gootsteen heel hardnekkig kunnen zijn en dus meestal niet op te lossen zijn met een chemisch ontstoppingsmiddel. Voor het ontstoppen van uw gootsteen contacteert u best een specialist, alleen dan kan u gerust zijn dat u voor lange tijd verlost bent van die vervelende verstopping!

Verstopte gootsteen – de oplossing

Bij een verstopte gootsteen zullen we steeds beginnen met het lokaliseren van de verstopping. Bevindt de verstopping zich in de kleine afvoerbuis? Of ondergronds in de grote buis?

Wanneer de kleine afvoerbuis verstopt zit, maken we gebruik van een spiraalmachine of een machine met roterende kettingkop. Deze machines zijn perfect voor gebruik in appartementen en dergelijke.

Bevindt de verstopping zich in de grote buis? Dan zullen we vanuit de inspectieput of sifonput door middel van een hogedrukrioolslang de afvoerbuis opnieuw vrij maken.

Laat uw gootsteen ontstoppen door een vakman

Als u op zoek bent naar een ervaren vakman om uw gootsteen te ontstoppen, bent u bij Doens en zonen steeds aan het juiste adres. Doens en zonen staat bekend als de referentie voor ontstoppingen in Oost- en West-Vlaanderen en dat ondertussen al meer dan 20 jaar.

Zelf proberen uw gootsteen te ontstoppen?

Bekijk onze handige doe-het-zelf-tips om de verstopping in uw gootsteen op te lossen.

DOE HET ZELF

Is uw wasbak verstopt of kampt u met een verstopping van de gootsteen?

Contacteer Doens & Zonen voor al uw vragen. We maken graag vrijblijvend een offerte voor u op.