Verstopte gootsteen – de oorzaken

Verstoppingen van een keukenafvoer of gootsteen komen vrij veel voor. Eigenlijk is een verstopping in uw gootsteen bijna onvermijdbaar. Dit komt vooral omdat er altijd een hoeveelheid zeep- of vetresten in de afvoer terecht komen. Deze zeep- en vetresten hechten zich vast aan de buiswand. Na verloop van tijd slibt uw keukenafvoer dicht en zit u met een verstopping.

Vaak horen we dan ‘Help, mijn wasbak zit verstop!’, maar in realiteit gaat het meestal niet om een “prop” in keukenafvoer maar eerder om een afzetting van zeep en vet die zich over de volledige lengte van de afvoerbuis heeft gevormd. Dit verklaart ook meteen waarom verstoppingen in de afvoer van een gootsteen heel hardnekkig zijn en dus meestal niet op te lossen zijn met een chemisch ontstoppingsmiddel. Voor het ontstoppen van uw gootsteen contacteert u best een specialist, alleen dan bent u gerust dat u voor lange tijd verlost bent van die vervelende verstopping!

Zelf proberen te ontstoppen?

Bekijk onze handige doe-het-zelf-tips om verstoppingen op te lossen.

  • Gootsteen ontstoppen

  • Lavabo ontstoppen

  • WC ontstoppen

Verstopte gootsteen – de oplossing

Bij een verstopte gootsteen beginnen we steeds met het lokaliseren van de verstopping. Bevindt de verstopping zich in de kleine afvoerbuis? Of ondergronds in de grote buis?

Wanneer de kleine afvoerbuis verstopt zit, maken we gebruik van een spiraalmachine of een machine met roterende kettingkop. Deze machines zijn perfect voor gebruik in appartementen en dergelijke.

Bevindt de verstopping zich in de grote buis? Dan zullen we vanuit de inspectieput of sifonput door middel van een hogedrukrioolslang de afvoerbuis opnieuw vrij maken.

Laat uw gootsteen ontstoppen door een vakman

Als u op zoek bent naar een ervaren vakman om uw gootsteen te ontstoppen, bent u bij Doens en Zonen steeds aan het juiste adres. Doens en Zonen staat bekend als de referentie voor ontstoppingen in Oost- en West-Vlaanderen en dat ondertussen al meer dan 20 jaar.

Heeft u nog vragen voor onze ontstoppingsdienst?

Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Doens en Zonen
4.9 Sterren - Gebaseerd op 194 reviews