Geef een verstopping in uw afvoer geen kans

Een verstopte afvoer is niet bepaald een uitzonderlijk probleem. Doens & Zonen pakt dan ook dagelijks de verstopping van afvoerleidingen aan bij klanten in Oost- en West-Vlaanderen. Zit uw afvoer verstopt? Dan weet u dat u bij ons terecht kan. Afvoerleidingen ontstoppen behoort immers tot ons uitgebreide pakket specialisaties.

Oorzaken van een verstopte afvoer

Een verstopte afvoer kan verschillende oorzaken hebben. Eerst en vooral zijn er bepaalde producten die u niet kan of mag doorspoelen, zoals verfresten, chemische resten, tampons, mondkapjes, vochtige doekjes, etc. Giet ook nooit frituurolie door de afvoer! Een verstopping in uw afvoer kan ook het gevolg zijn van een scheur in de leidingen. Ook boomwortels zijn soms de oorzaak van een verstopte afvoer. Ze groeien door een versleten afvoerleiding en blokkeren de hele boel. Soms kan de verstopping ook liggen aan afvoerleidingen die slecht op elkaar zijn aangesloten.

Een verstopte afvoer voorkomen

Een verstopte afvoer voorkomt u om te beginnen door geen van bovenstaande producten door de afvoer te spoelen. Daarnaast reinigt u uw afvoerleidingen best elke maand met soda en heet water. Dit is een onschadelijke manier om afvoerleidingen te reinigen en bijvoorbeeld zeepresten weg te werken. Probeer ook om lange haren uit de afvoer te verwijderen. Een verstopping door een scheur in de afvoerleidingen of door boomwortelgroei is natuurlijk moeilijker te voorkomen.

Verstopte afvoer? Doens & Zonen staat 24 op 24 uur voor u klaar.

Een verstopte afvoer is te wijten aan zowat alle soorten vuil en vet. Behandel een verstopping in uw afvoer niet met chemische ontstoppingsmiddelen. Ze tasten de afvoer enorm aan, waardoor de afvoerleidingen sneller verslijten en mogelijk scheuren. Zo vergroot u enkel het probleem van de verstopte afvoer.

Beter dan een verstopte afvoer zelf aan te pakken, vertrouwt u op een vakman als Doens & Zonen. Wenst u een onberispelijk resultaat, dan vergt het ontstoppen van de afvoer een dosis ervaring en professioneel materiaal.

Contacteer ons vrijblijvend

Hebt u last van een verstopte afvoer of vragen over hoe u een verstopping in uw afvoer kan voorkomen? Contacteer Doens & Zonen vrijblijvend.

Contacteer onze ontstoppingsdienst voor uw regio

Verstopte afvoer schoonmaken

Verstopte afvoer schoonmaken